Experttipset: Sverige vinner Fotbolls VM 2018

Det är ett tag kvar tills fotbolls VM 2018 startar men vi kan redan nu analyser Sveriges chanser då vi vet vila lag vi möter i gruppspelet. För att kunna göra en bra analys får vi först titta på Sveriges styrkor och svagheter och därefter se till vilka chanser vi har att vinna hela VM 2018 i Ryssland.

Sveriges Chanser i VM 2018

Sverige är ett lag med hög arbetskapacitet och sätter defensiven i första rummet. Vi är försvarsstarka och satsar på kontringar och många skulle nog säga att de är tråkigt att titta på när Sverige spelar. Men detta är en effektiv fotboll, framförallt när man möter bättre lag. Och i ett VM kommer många lag vara bättre än Sverige och ändå kommer vi ha goda vinstchanser med denna typ av spelsätt.

En svaghet i en turnering som VM är att vi har 11 bra spelare men på bänken finns inte många bra alternativ i dagsläget. Med detta sagt är Sverige ändå ett lag som kommer passa i ett mästerskap och som inte är en lätt match ens för Tyskland eller Brasilien.

Våra motståndare i gruppspelet

Tyskland är favoriter att vinna hela fotbolls vm 2018 och de är onekligen bra. Deras styrka är att de har så många bra spelare att de klarar av ett helt mästerskap trots avstängningar och skador. I matchen mot Sverige kommer de gå för seger men det kommer inte bli lätt. Tyskland kommer troligtvis ha lättare att besegra ett offensivt Mexico i deras första match. Oavsett i hur det går i första matchen så går Tyskland vidare från gruppen utan problem.

Mexiko är ett jämbördigt motstånd för Sveriges del. De är bättre offensivt och vi är bättre defensivt. Vi kan vara ganska nöjda med en poäng här om vi vann vår inledande match mot Sydkorea.

Sydkorea är Sveriges svåraste match i VM. Här måste vi gå för seger och det är något som egentligen inte passar den svenska spelstilen. Men vi tror ändå att Sverige är så pass mycket bättre

Oddsen för att Sverige vinner fotbolls VM 2018

Vad är då oddsen för att Sverige vinner fotbolls vm 2018? Jag skulle bedöma att det ligger någonstans mellan 2-2,5% chans lite beroende på vilka spelare vi har att tillgå och vilken form vi har när allt startar. Det som är vår styrka är att vi spelar bra mot bra motstånd. Det gör att vi har en liten men ändå rimlig chans att vinna hela VM.

Vad är då oddsen hos spelbolagen? Jo hos Coolbet får du hela 150 ggr pengarna på att Sverige skall vinna VM . De ger alltså Sverige bara 0,7% chans att vinna VM Guld. Min bedömning är alltså klart mycket högre vilket gör det till ett riktigt bra spel!

Till Coolbet