Så spelas Sveriges matcher i fotbolls EM 2020

Här hittar ni all info om Sveriges matcher i fotbolls EM 2020. Mästerskapet startar med match mot Spanien den 15 juni kl 21.00.

Så spelas Sveriges matcher i fotbolls EM 2020

Sverige – Spanien

Sverige inleder sitt EM 2020 äventyr med en match mot Spanien. Matchen Sverige – Spanien i EM 2020 spelas i Bilbao är det alltså hemmaplan för Spanien, vilket är en klar fördel för dem. Matchen spelas i Bilbao som ligger i norra Spanien den 15 juni kl 21.00. Matchen sänds på TV av SVT och kommer även då att sändas via livestream av SVT Play.

Sverige – Bosnien, Irland, Nordirland, Slovakien

Sverige andra EM motståndare är i skrivande stund inte klar. Men det blir någon av Bosnien, Irland, Nordirland eller Slovakien. Vilket lag det blir avgörs i ett Nations League slutspel som spelas i mars 2020. Oavsett så kommer matchen att spelas i Dublin den 19 juni kl 15.00 och även denna matche sänds av SVT/SVTPlay. Om det skulle bli Irland som når EM slutspelet så kommer de alltså ha hemmaplan, vilket vore en nackdel för Sverige.

Sverige – Polen

Den gissningsvis viktigaste matchen för svensk del är den tredje matchen Sverige – Polen. Dessa båda lag gör med stor sannolikt upp om andraplatsen i gruppen efter Spanien. Matchen spelas den 24 juni kl 18.00 och även denna match spelas i Dublin. Matchen sänds av TV4 och Cmore. Det är således enklast för de som vill köpa biljetter till EM slutspelet 2020 och se Sveriges matcher att åka till Dublin då två matcher spelas här.

Sveriges åttondelsfinal

Om Sverige tar sig till åttondelsfinal är det troligast att vi gör det som grupptvåa. Vi skulle i så fall få möta det lag som blir tvåa i grupp B. Detta är en grupp som består av England, Kroatien, Tjeckien och vinnaren av Norge, Serbien, Skottland, Israel. Mest troligt enligt oddsen hos Bet365 är att Kroatien blir tvåa i den gruppen. Det är i så fall ett lag som spelade VM final 2018. Ingen lätt åttondelsfinal i så fall. För den som vill betta på EM kan det vara intressant att kolla in Sveriges bästa oddsbonusar 2020.

Vi kommer att fortsätta följa Sveriges matcher i detalj här på Fotbollsem2020.nu så titta in här med jämna mellanrum för att läsa allt om Sveriges matcher i EM 2020!